HIER klimaatabonnement

Met je bewoners op weg naar een aardgasvrije wijk!

 
 

Voor wie?

Met het HIER klimaatabonnement kun je als gemeente direct aan de slag met de bewonerscommunicatie over wonen zonder aardgas. Je krijgt toegang tot kant-en-klare diensten en producten zoals teksten, foto’s en communicatiemateriaal. Daarnaast kun je met het bewonersspel HIER begint het bewoners voorbereiden op wonen zonder aardgas door ze met elkaar een buurtinitiatief te laten vormen. Zo pak je als gemeente op een positieve manier je regierol en informeer en betrek je de bewoners bij wonen zonder aardgas. 

Benieuwd naar de inhoud van het HIER klimaatabonnement? Vraag een proefabonnement aan. Hiermee krijg je voor een maand vrijblijvend toegang.

Ik wil een proefabonnement aanvragen

 

Dit is het HIER klimaatabonnement:

 
1. Leden krijgen toegang tot een online omgeving

Toolkit bewonerscommunicatie

Hiermee kun je direct beginnen met bewonerscommunicatie. Je krijgt toegang tot heldere teksten, factsheets met alternatieven voor aardgas, antwoorden op veelgestelde vragen, video’s, animaties, infographics, ruim 100 foto’s en posters en flyers die je op maat kunt maken voor jouw gemeente.

Wegwijzers Warmtetransitie

Hoe ga je in de praktijk aan de slag als regisseur van de warmtetransitie? In dit deel zijn handleiding opgenomen over bijvoorbeeld het organiseren van een bewonersavond, het schrijven van een communicatieplan en het inzetten van social media.

Ledennetwerk

De gemeente en haar werknemers maken deel uit van ons netwerk, gericht op kennisontwikkeling en kennisdeling over buurtinitiatieven en communicatie. Online kun je direct contact met elkaar zoeken via het adresboek of vragen stellen via het forum. Daarnaast organiseren wij jaarlijks een aantal landelijke en regionale bijeenkomsten voor al onze leden. 

 
2. Bewonersspel 'HIER begint het'

Met dit spel laat je buurtbewoners op een laagdrempelige manier
kennismaken met wonen zonder aardgas. Hoofddoel van het spel is zoveel mogelijk buren samen te informeren, motiveren en activeren over het onderwerp, om uiteindelijk een laagdrempelig initiatief met de buurt te vormen. Deelnemers inventariseren in het spel onder andere hoe goed hun huis geïsoleerd is en organiseren met het buurtteam een buurtborrel om met elkaar te spreken over mogelijke oplossingen en praktische eerste stappen. Ondertussen zorgt HIER voor een positief contact met de gemeente. 

Zo gaat het 

Bewoners ontdekken via een typetest (een vraag-en-antwoordmodule) wat voor ‘aardgasvrij-type’ zij zijn: sociaal, technisch, praktisch of idealistisch. Bewoners maken met het uitvoeren van deze test op een laagdrempelige manier kennis met ‘wonen zonder aardgas’. Gemeenten krijgen op deze manier geanonimiseerde data over elke deelnemer die de test invult tot hun beschikking.

Bewoners gaan vervolgens samen aan de slag met een aantal eenvoudige opdrachten passend bij de zoektocht naar ‘wonen zonder aardgas’. Hiermee zijn punten en prijzen te verdienen (landelijk en regionaal). HIER verzorgt de organisatie en communicatie van de buurtteams. Als gemeente heb je de mogelijkheid om aanvullend lokale opdrachten en nieuwsberichten uit te zetten. Indien gewenst denken wij mee over de inhoud daarvan. Kosten: €1500,- (ex BTW en frankering) per buurt (max. 500 huishoudens). 

 

Meer weten over HIER begint het?

Download de brochure of neem contact op met Sanne Dietz, projectleider HIER begint het. 

 

 
3. Gebruik content HIER websites

Gemeenten met een abonnement mogen vrij alle content gebruiken die HIER aanbiedt via de drie websites: HIERverwarmt.nl, HIER.nu en HIERopgewekt.nl. Gemeenten mogen van deze sites content kopiëren en op hun eigen site zetten (knippen en plakken) met daarbij de vermelding van de bron. Daarnaast is het natuurlijk toegestaan om op de gemeentelijke site links op te nemen met een verwijzing naar de HIER sites.

 
4. En verder

Interactieve kaart
Op de door bewoners veel bezochte interactieve kaart van HIERverwarmt.nl mag de gemeente projecten en bewonerservaringen plaatsen. Bewoners vinden zo eenvoudig wat er in hun gemeente speelt.


Nieuwsbrief
Met de maandelijkse nieuwsbrief voor professionals word je op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen rond wonen zonder aardgas.


HIER klimaatabonnement update
Per mail ontvang je informatie over nieuwe ontwikkelingen binnen het abonnement.


Helpdesk
Je kunt telefonisch of per mail contact opnemen met medewerkers van HIER om te sparren over bewonerscommunicatie en participatie in de warmtetransitie.


Korting
Leden ontvangen 25% korting op trainingen en bijeenkomsten georganiseerd door HIER. Daarnaast ontvangen leden met regelmaat korting op bijeenkomsten georganiseerd door derden.


Versterken
Gemeenten met een abonnement dragen bij aan het realiseren van het doel van HIER : mensen in beweging brengen om iets te doen aan het klimaatprobleem (en voor HIER verwarmt in het bijzonder: de warmtetransitie).


Up-to-date
HIER blijft de ontwikkelingen volgen en nieuwe producten en diensten toevoegen aan het HIER klimaatabonnement.

 
 
Praktische informatie

Online omgeving

Bij het afnemen van het HIER klimaatabonnement ontvang je een inlogcode waarmee je een jaar lang onbeperkt toegang hebt tot deze online omgeving. Hier staan alle diensten en producten bij elkaar. Iedereen die bij de gemeente werkzaam is, kan een persoonlijke inlogcode aanvragen.

Gemeenten die lid zijn hebben het volledige recht om alle teksten, beeldmateriaal en filmpjes vrij te gebruiken op de gemeentelijke website, in folders en andere communicatie-uitingen.

Prijzen 2019

De jaarlijkse contributie voor het HIER klimaatabonnement hangt af van het aantal inwoners.

naamloos-1

Voor abonnees zijn de kosten voor het spel €1.500,- per buurt. Niet-abonnees betalen €5.000,- per buurt. 

 

Meer weten? 

Neem contact met ons op of vul het online vragenformulier op onze website in. 

 

Benieuwd naar de inhoud van het HIER klimaatabonnement? 

Vraag een proefabonnement aan. Hiermee krijg je voor een maand vrijblijvend toegang.

Ik wil een proefabonnement aanvragen